EDITORIAL: RIKKE JUNG LARSEN, 28, STYLIST, KREATIV KONSULENT OG VINTERBADER


I et Q&A interview med stylist Rikke Jung Larsen om vinterbadning, venskaber og hendes legende tilgang til mode. Vi mødte Rikke og hendes venner til et koldt dyp i Københavns kanaler. Sammen mødes de for at bade hele året rundt, lige så naturligt for dem, som hvis de skulle mødes til en kop kaffe. Vi spurgte hende hvorfor?

Hvorfor begyndte dine venner og dig at vinterbade sammen?
Rikke:
Vi ville gerne finde en aktivitet, som vi kunne lave sammen regelmæssigt. En aktivtitet, som var ligetil og ikke alt for tidskrævende, men som også kunne ende ud i fælles morgenmad eller middag, hvis vi havde tid.


Hvad betyder vinterbadning for dig og dine venner?
Rikke:
Det betyder, at vi får tid sammen. Jeg prioriterer tid med venner og familie højt. De betyder alverden for mig, og de er grunden til, at jeg føler mig tryg ved at tage chancer og prøve noget nyt. Jeg ved, at de vil gribe mig, hvis jeg falder, og det gør jeg sommetider.


Fra dit første dyp til dit seneste. Hvordan føles det – dengang og nu? Kan du beskrive følelsen?
Rikke:
Det første dyp føltes ekstremt koldt, og det blev kun værre af, at jeg ikke var opmærksom på mit åndedrag. Nu, er det stadig koldt, men det er på en anden måde. Det er en underlig følelse, fordi det både er en smule ukomfortabelt men rart på sammetid. Jeg har altid nydt at afslutte mit brusebad med koldt vand, og vinterbadning giver mig den samme forfriskende følelse.


Det bedste tip til nye eller kommende vinterbadere?
Rikke:
Vi er overhovedet ikke ”professionelle” vinterbadere, så da vi startede, lavede vi en masse fejl. Udover at starte en smule for sent på sæsonen til at kroppen kan nå at vænne sig til de kolde temperature, så sprang vi også et par uger over, hvilket helt sikkert var en dårlig ide. Det føltes som at starte forfra hver gang, selv efter en kort pause. Derfor skal man gøre det regelmæssigt, og ikke stoppe med at svømme mellem sommer og vinter.


Som stylist og kreativ konsulent med et travlt program, hvordan bruger du vinterbadning i hverdagen?
Rikke:
Det er en fantastisk måde at starte eller slutte en lang dag på. Tag en fleece, en kande kaffe, en bolle med smør og ost eller noget sødt med – afhængigt af tidspunktet.

 

Hvordan vil du beskrive din stil?

Rikke: Legende, drenget og ligetil.


Hvilke trends og tendenser tror du vil dominere 2022 og fremtiden, når det kommer til styling?
Rikke:
Gennem de seneste år er mode blevet mere kønsneutralt. Jeg tror og håber, at den udvikling vil forsætte. Det gør det hele mere inspirerende, men vigtigst af alt skal mode være for alle.

SHOP THE LOOKS