EDITORIAL: ELISE HISDAL JOHANNESSEN, 27, OSLO. TEGNER OG MALENDE KUNSTNER.


I en serie, der udforsker den unge norske kunstscene mødtes vi med den selvlærte tegner og maler Elise Hisdal Johannessen hos TooManyPrints. Et kunsttrykkeri midt i Oslo, der udstiller og sælger plakater af Elises fine malerier – inspireret af hverdagen og hvad hun mødes af rundt i verden. Læs vores korte Q&A med Elise og udforsk hendes kunst.

Først og fremmest: navn, alder og kunstform?
Mit navn er Elise Hisdal Johannessen, og jeg er en 27-årig tegner og maler, der bor i Oslo, Norge.


Hvad er din kunstneriske baggrund?
Jeg har malet og tegnet, så længe jeg kan huske. De seneste par har jeg malet og tegnet hver dag, og under pandemien begyndte jeg at dele mit arbejde med venner, familie og på sociale medier. Efter meget hårdt arbejde har jeg nu gjort det til mit fuldtidsjob, hvilket gør mig meget glad. Hvis jeg kunne, ville jeg male hver dag og hele tiden.


Hvordan vil du beskrive din kunst? Eller hvilke temaer forfølger du i din kunst?
Det er svært at beskrive min egen kunst. Jeg ønsker ikke at påvirke mit publikum ved at begrænse min kunst til en eller to stilarter. Jeg ønsker, at de skal udforske deres eget indtryk og finde deres egne betydninger i det.

Jeg maler mange kvinder, og jeg tror, det er, fordi det er det, jeg mest er bekendt med, og det, jeg har været inspireret af i film og bøger hele mit liv.


Hvad inspirerer dig og/eller motiverer dig?
Film, bøger, kaffe, mennesker og kulturer. Jeg føler mig inspireret næsten hele tiden. Jeg er meget taknemmelig for at kunne vågne op hver dag og have friheden til at skabe det, jeg vil.

SHOP THE LOOKS