EDITIORIAL GRAHAM + RICHARD, KREATIVT PAR & KULTURELLE UDFORSKERE


I et Q&A interview med det britiske expat par Graham Addinall og Richard Kemp. Vi mødte dem i deres stilfulde hjem på Vesterbro til en klassisk kop te, for at få et indblik i deres rejse fra London til en helt anden by i et land de aldrig før har været i. København, Danmark.

 

I er begge født og opvokset i England, nu bor i på Vesterbro i København. Kan I fortælle os om jeres rejse til, hvor I er i dag?

Graham: Jeg kan svare for os begge. Vi mødte hinanden, da vi studerede på universitet i Nottingham. Richard studerede fashion, og jeg selv psykologi. Da vi graduerede, fik vi begge arbejde hos Paul Smith. Senere blev jeg head-hunted af Day Birger Mikkelsen til at stå i spidsen for deres herrekollektion. Vi besluttede derfor at hive teltpløkkerne op og flytte til København i et par år, selvom vi ikke kendte til byen. Femten år og et par forskellige jobs senere bor vi stadig på Vesterbro, hvor vi føler os hjemme.

 

Hvad var jeres første indtryk af København og den danske kultur generelt?

Graham: Jeg elskede, hvor attraktiv byen var især langs vandet. Byen virkede ren, civiliseret og afslappet. Jeg kunne lide danskerne med det samme. Blandt andet fordi vi har samme form for humor, folk er venlige og lette at snakke med.

Richard: Jeg følte en ro og afslappethed med det samme (hvilket er stik modsat UK), og selvom danskerne siger noget andet, så er de altså virkelig imødekommende.

 

Hvad fik jer til at blive og skabe et liv her i Danmark?Graham + Richard: Det voksede stille og roligt på os. Efter de første år, hvor vi elskede livet her, tænkte vi stadigvæk, at det kun var midlertidigt. Men vi indså, at vi havde fået en stor omgangskreds her i Danmark, samtidig med at vi elskede vores arbejde, liv og vi følte os hjemme her. Den helt store ændring kom, da vores udlejer tilbød at sælge vores lejelejlighed til os. Da vi besluttede os for at købe den, vidste vi, at vi var kommet for at blive. Brexit i UK understøttede den beslutning!

 

I har mange artefakter fra rundt omkring i verden i jeres hjem. Eksempelvis har I mange cool coffee table bøger, sjove figurer og puslespil. Hvordan vil I beskrive jeres hjem?

Graham: Udforskende, bestemt IKKE minimalistisk, men forhåbentlig interessant. Alt vi ejer har en historie bag sig, og er udvalgt af os, eller blevet foræret til os af bekendte, så jeg synes vores hjem rummer meget personlighed.

Richard: Jeg synes, det er et fantastisk kreativt rod, vi har lavet. Og vi ELSKER det!

 

I har begge en imponerende karriere indenfor modebranchen. Hvad betyder mode for jer, udover at være noget I arbejder med?

Graham: Jeg kan godt lide, at tøj kan udtrykke meget om ens personlighed. Det fortæller noget om, det sted man er i livet og ens sociale netværk. Men det ER kun mode – vi kan ikke blive alt for seriøse omkring bukserog trøjer.

Richard: Vi foretager ikke hjerneoperationer, men mode driver vores kreativitet. Jeg bliver konstant inspireret af stilfulde personer (ikke nødvendigvis mennesker fra modeverdenen).

 

Fra dit perspektiv, Richard. Hvad er en typisk Graham Addinall uniform?

Richard: Jeg tror ikke, at der findes en mønstret kortærmet skjorte som Graham ikke vil gå med! (Han har jo flotte arme…). Han er altid klassisk klædt, men der er også altid et eller andet finurligt ved det. Og tøjet bærer aldrig ham!

 

Og det samme spørgsmål til dig, Graham. Hvad er en typisk Richard Kemp uniform?

Graham: Richard elsker at gå i tøj i de samme toner. Han er mere modig og velovervejet, end jeg er. Der er jeg lidt flad sammenlignet med.

 

Nu hvor I begge er stylister, designere og kendte navne i modebranchen, hvordan vil I så definere god stil?

Graham: Find ud af hvad der klæder dig, og hvad der fungerer for dig. Når du har fundet ud af det, så vær lidt mere modig og lær at udfordre dig selv en smule. Og lad være med at følge trends!

Richard: Minimalistisk! Hvis man prøver for meget, bliver det aldrig stilfuldt. Du kan købe mode, men du kan ikke købe stil, som den kære Iris Apfel engang sagde.

Og til sidst, som de sande ”Vesterbroer” I er blevet. Har I et stamsted?

Graham + Richard: Riga for vin om sommeren, Itzy Pitzy for takeaway pizza, Pate Pate og Brasserie Saigon for en hyggelig middag og Kødbyen’s Fiskebar, hvis det skal være lidt finere.

SHOP THE LOOKS