EDITORIAL: Mød keramiker, Julie Damhus, som har sit værksted og bopæl på Djursland


Dyk ned i kreativiteten på Djursland i denne editorial, hvor vi møder den talentfulde keramiker Julie Damhus, og følg med, når hun viser os sit værksted og fortæller om livet på Djursland.

Hvad fik dig til at arbejde med keramik? Hvad er din baggrund?
Jeg er uddannet industriel designer med speciale i keramik, og det var på en udveksling i Canada, at jeg lærte keramik at kende og blev helt forelsket. Derefter gik jeg i lære hos pottemager Lars Kähler, og han lærte mig at hånddreje.

Hvordan udviklede du din farvepalet, der ser ud til at være en del af din signatur?
Jeg faldt hurtigt for de matte, sarte og bløde pastelglasurer, som jeg har arbejdet med lige siden, jeg startede med keramik. Jeg elsker farver og kombinationen med det matte look gør, at det ikke bliver for meget farve på én gang.

Har du en yndlingsform?
Min favorit form er helt sikkert en kop. En kop har en stor betydning for mig. Som selvstændig er arbejdslivet sommetider meget presset, og der kan en god kop kaffe give de små vigtige pauser i løbet af en dag, der gør det hele lidt lettere. En god kop skal ligge godt i hånden og man skal kunne føle hygge og nærvær.

Vi spotter en tendens til at købe håndlavede frem for masseproducerede produkter. Hvorfor, tror du?
Vi vil meget gerne omgive os med personlige og unikke ting, og måske det er en reaktion på alt det digitale, vi omgiver os med. Vi søger efter det taktile, og noget som får nogle følelser frem i os. Derfor tror jeg, at mange gerne vil have håndlavet keramik, hvor man også kender personen bag og historien.

Hvordan vil du beskrive den kreative scene på Djursland?
Djursland er et spændende sted for kreative mennesker, og vi faldt for det, fordi vi kunne få mange kvm. for pengene og dermed plads til kreativ udfoldelse. Naturen og de spændende kreative mennesker gør Djursland til et inspirerende sted at bo.

SHOP THE LOOKS