EDITORIAL: RAGNHILD NES, MULTIDIMENSIONEL KUNSTNER, 29. OSLO, NORGE


I en serie af udforskning af den unge norske kunstscene mødtes vi med Ragnhild Nes i hendes atelier i centrum af Oslo. Som multidimensionel kunstner udtrykker hun sig ved at omsætte poesi, tanker og betragtninger til farver og abstrakte penselstrøg på lærred, i skulpturer og objekter.

Udforsk hendes farverige kunstsprog og læs vores hurtige Q&A med Ragnhild.

En introduktion til dig
Mit navn er Ragnhild Nes, og jeg er en 29-årig kunstner med base i Oslo, Norge. Min praksis er multidimensionel. Jeg arbejder med skulpturer, tegning og digtning, men frem for alt maleri.

Hvordan startede du som kunstner?
Jeg havde kunst i gymnasiet, og lige siden har jeg udtrykt mig gennem et kreativt sprog. Jeg flyttede efterfølgende til København for at gå på Borups Højskole og studere kunst, og så havde jeg også et atelier i København, hvor jeg malede. Så besluttede jeg mig for at studere design, både i Norge og i Storbritannien. Jeg har altid malet og taget kurser uden for mine studier, samt assisteret andre malere. At male på lærred eller papir har altid været min måde at bearbejde mine tanker og omgivelser på. Med tiden blev maleriet en stor del af mit arbejde, og efter at jeg havde tre udsolgte udstillinger, besluttede jeg at forlade mit job og forfølge mine drømme. Jeg så mig aldrig tilbage.

Hvordan vil du beskrive din kunst?
Jeg arbejder primært med maleriet. Jeg plejer at starte med at skrive poesi på mit lærred og derefter arbejde i lag og skabe en komposition med medier som maling, oliepastel og blæk. At male er en måde at bearbejde mine tanker og verden omkring mig med farver, følelser og at fange et glimt af tiden på overfladen. Farve er en vigtig del af mit arbejde. Jeg anser farve for at være et unikt udtryk for vores indre sprog, der kan kommunikere mere end ord kan udtrykke.

Hvad inspirerer dig?
Inspiration er en del af skabelsesprocessen. Jeg observerer og ser konstant på mine omgivelser, lyset og verden gennem mit eget perspektiv. Jeg abstraherer hverdagen. Min motivation kommer fra min inspiration på mange måder. Jeg bliver motiveret i en kunstnerisk proces, hvor jeg arbejder med en række malerier, og hvor jeg ser, hvordan de forbinder og kommunikerer med hinanden. Ofte er dette en længere dialog mellem mig og processen, hvor det er en fin linje mellem inspiration og frustration.

SHOP THE LOOKS