EDITORIAL: OCTAVE CLUB


Mød Simon og Pierre. Sammen deler de en kæmpe passion for vin og sammen driver de Octave Club – et personligt vinshopperkoncept med en fysisk butik placeret midt i det trendy og charmerende kvarter Le Marais i Paris.
Octave Club er for alle. Lige fra vinelskere, der er "vidende" til lejlighedsvise vindrikkere, der ønsker at opdage vin på en afslappende og moderne måde. Vi mødte dem i deres butik for at udforske vinens verden og lære mere om deres passion og fællesskabet omkring den.

Kan I præsentere jer selv? Navn, alder, titel mv.
Simon: Simon Dufour, 40 år, grundlægger af Octave, partner i Maison Herout (Normandy Cider House)
Pierre: Pierre Selles, 29 år, Operation Manager hos Octave.

Octave Club – hvad er det og hvorfor navnet?
Begge: Octave er først og fremmest en personlig vinshopper. Vi udvælger vin, så vores medlemmer matcher det, de elsker eller ønsker at opdage. Navnet kommer fra et 90-100 cl. egetræsfad. Det bruges til små produktioner, og det vi kalder "vin de garage". Vores vinbutik ligger i Paris i Canal Saint Martin-området på 32 rue Beaurepaire.

Når man træder ind i Octave mødes man af (selvfølgelig) vin, men også en masse skæve elementer som spilleautomat, coffe table books, et børneområde osv. Havde I en særlig idé eller vision bag indretningen af vinbutikken?
Pierre: Vi ville skabe en anden atmosfære end hos den traditionelle vinhandler, der ofte har en tung vinkælder stemning. Vi oplever at folk bruger mere tid i Octave på grund af det, vi gjorde med rummet. Børn kan tegne, yngre kan lege med spilleautomaten, og de voksne kan gå på opdagelse i vores vin og spiritus. Vi har også et særligt fokus på det lokale. Alle vores produkter er af fransk oprindelse, inklusive vin, cider, spiritus, sofabordsbøger, tilbehør og mere.

Fortæl os om jeres veje til at drive Octave Club? Hvad lavede I før?
Simon: Jeg arbejdede otte år som kommerciel direktør i Veja Fair trade virksomhed. Jeg besluttede at sige mit job op for at udvikle min egen virksomhed.
Pierre: Det er nu omkring ti år, jeg har været i vinbranchen. Før det arbejdede jeg i forskellige virksomheder med digital drift.

Hvad elsker du ved dit job?
Simon: Venlighed. Fællesskabet. For mig er det definitionen af vin. Jeg elsker at opdage og møde andre vinproducenter og formidle frugten af deres arbejde. Vi er det sidste led i deres kæde.
Pierre: Jeg elsker, når folk opdager vinens verden. Jeg brænder for at dele mine erfaringer og min viden med alle slags mennesker og finde den rigtige vin til dem og deres behov.

Hvorfor valgte I lokationen for Octave Club?
Begge: Jeg elsker dette område af Paris. Det er næsten som en slags parisisk Brooklyn. Det er nemt at komme hertil, da det er tæt på Republique pladsen, og atmosfæren på Canal St. Martin er bare alt.

Jeres yndlings sommerdrink og opskriften, tak?
Simon: Blot en frisk Cider Cuvée N°4 fra Maison Hérout.
Pierre: Hvidvin fra Loire-dalen, Les Sables Verts – Saumur cuvée les Rouères 2019 med en Saint Jacques Carpaccio, olivenolie og agrumes.

Og nu til nogle "this or that" spørgsmål.

Rød eller hvid?

Simon: Rød
Pierre: Hvid

Vintage eller ikke-vintage?
Simon: Vintage
Pierre: Vintage

Pære eller æblecider?
Simon: Æble
Pierre: Pære

Land eller by?
Simon: Land
Pierre: By

Brætspil eller videospil?
Simon: Brætspil
Pierre: Videospil

Og siden vi er et modebrand. Jeans eller chinos?
Simon: Chinos
Pierre: Jeans

Sneakers eller loafers?
Simon: Sneakers
Pierre: Sneakers