EDITORIAL: NED CANTRELL. GLASPUSTER. KUNSTNER. EBELTOFT, DJURSLAND.


Oplev glaspusteriets fængslende verden med den dygtige og fantasifulde kunstner, Ned Cantrell. Tag med os, når vi besøger hans værksted i det maleriske landskab på Djursland.

Hvad er din baggrund?
Jeg begyndte at puste glas på en kunstskole i mit hjemland England i 1994. Derefter arbejdede jeg på fabrikker og værksteder, hvor jeg lærte kunsten at puste glas. I 2004 startede jeg, sammen med min kone Karen Nyholm, vores eget værksted "Nyholm Cantrell Glas" i Aarhus. I 2015 flyttede vi så til Ebeltoft.

Hvad er så fascinerende ved glas?
Materialet glas er en flydende, gennemsigtig væske. Der er intet andet materiale som det. Processen med at danne varmt flydende glas er forførende og sjovt.

Du ser ud til at have skabt et meget legende univers, der skiller sig ud fra andre glaskunstnere. Kan du beskrive det?
Jeg henter inspiration fra trends, og hvad der ellers rør på sig, masseproduceret plastiklegetøj, tatoveringer, tegnefilm, forbrugerisme... De teknikker og processer, jeg bruger til at skabe realistiske detaljer, er tidskrævende og dyre sammenlignet med almindelig glaspust.

Du bor i Ebeltoft på Djursland. Hvorfor besluttede du dig for at bosætte dig præcis her?
Vi havde mulighed for at købe bolig og værksted af glaspionererne Finn Lynggaard og Tchai Munch. Huset er fra 1860 og her har været glasværksted siden omkring 1980. Det har en fantastisk atmosfære. Ebeltoft har 6 glaspusteriværksteder, omkring 20 glaskunstnere og et glasmuseum.

SHOP THE LOOKS