EDITORIAL: GUSTAV LAUTRUP, 24, GRAFISK DESIGNER & ILLUSTRATOR


Mød Gustav Lautrup, 24 år, fra Aarhus og det kreative hoved bag t-shirt kapslen "Found, Not Lost". Vi satte os ned med den unge mand for at tale om tankerne bag samt den visuelle fortolkning.

Hvad forstår du ved one-liner "Found, Not Lost"?
Hvad jeg forstår fra "Found, Not Lost" er, at vi har det godt, hvor vi skal være. I en tid, hvor mange er i tvivl om identitet, karriere eller bare små handlinger i hverdagen, synes jeg, at det er vigtigt at huske at hvile i sig selv og ikke tro, at man er på den forkerte vej, selvom det nogle gange kan føles sådan. Jeg tvivler ofte på, om jeg er på rette vej, men jeg prøver at huske, at livet ikke er lineært. Livet har op- og nedture. Nogle gange føles det som om, vi er kørt af sporet, men selv i disse situationer vil jeg sige, at vi ikke er tabt. Det, vi oplever, er blot bump på vejen, der er med til at definere os som mennesker og forme vores liv.

Hvordan fortolkes denne betydning i dit grafiske design?
Betydningen af "Found, Not Lost" fortolkes mest af alt gennem den ro, jeg har forsøgt at udtrykke i mine to designs. De illustrerer hver et øjebliksbillede eller en type situation, der repræsenterer at hvile i sig selv – eller at føle sig "fundet". Jeg tror ikke, jeg skal dele flere tanker. Det interessante er, hvad beskueren får ud af at se på mine designs og ikke hvordan jeg synes, det skal fortolkes. Alt er op til egen fortolkning.

Hvis... hvornår, hvor eller hvordan føler du dig "fundet"?
Nogle gange føler jeg mig "fundet", mens jeg andre gange føler mig ubrugelig, demotiveret eller endda deprimeret. Men livet er som sagt ikke lineært, og man kan ikke være lykkelig hele tiden – men det betyder ikke, at man er fortabt. Jeg forsøger ofte på den ene eller anden måde at acceptere mine følelser og bruge dem til at lære mig selv bedre at kende. Hvis du blot kigger indad, er det ofte et udtryk for noget, der går dybere, hvilket kan være ret konstruktivt at gøre. Hvordan jeg håndterer lavpunkter, varierer meget. Nogle gange hjælper det at være social, mens det andre gange hjælper at fordybe mig i at tegne eller spille musik. Men det er svært at sætte en finger på præcis, hvor jeg føler mig "fundet". Det kan være de øjeblikke, hvor jeg føler en form for mening med livet, hvad enten det er i selskab med familie og venner eller blot fordybet i mine egne interesser.

SHOP THE LOOKS