Bæredygtighed

Bæredygtighed

Vi har stadig en rejse i vores forsøg på at efterlade et minimalt aftryk på planeten, men vi er godt på vej. Vi har taget et stort spring ved at ændre flere af vores processer og produkter. Heriblandt har vi øget vores anvendelse af flere genanvendelige fibre, mere miljøvenlige printmetoder og en mere effektiv affaldshåndtering i hele værdikæden.

Bevidste bæredygtige tiltag

I vores Essentials kollektion er den konventionelle sammensætning af materialer nu erstattet med bæredygtige fibre i hvert produkt. Et tiltag, der kun bidrager til holdbarheden af de klassiske stilarter.


”Vi har truffet bevidste bæredygtige valg i hvert produkt af vores ’Essentials’ kollektion. Og hvor det er muligt, har vi øget anvendelsen af genanvendte, økologiske og regenererede fibre uden at gå på kompromis med pris og kvalitet.”

— Steen Engelbrecht, CEO & Partner, Minimum


Fremadrettet forpligter vi os til at øge procentdelen af de mere bæredygtige fibre, der anvendes i vores fire sæsonkollektioner.

Fibre

Økologisk bomuld
Vores økologiske bomuld er dyrket uden brug af kemikalier, pesticider og afløvningsmidler. Anvendelsen af genmodificerede organismer er forbudt i økologisk bomuld, og det betyder at det er sundere for landmændene, da de ikke udsættes for giftige kemikalier. Det er sund fornuft og bedre for både dig og miljøet.

Genbrugspolyester
Vores genbrugspolyester er lavet af genbrugsmaterialer såsom PET plastikflasker. Processen for de genbrugte flasker er at de bliver vasket - sorteret efter farve - skåret i små stykker - smeltet om og spundet til nyt filamentgarn. Til at producere 1 kilo genbrugspolyester, genbruger vi 40 plastikflasker. Det reducerer CO2-udledningen med 75 procent, sparer 86 procent vand og bruger 70 procent mindre energi sammenlignet med jomfrupolyester.

Genbrugsbomuld
Vores genbrugte bomuld er lavet i Indien af garnrester fra spinderier. Garnesterne kommer fra bortskaffede beklædningsgenstande. Ved at producere vores af delvist genbrugsbomuld begrænser vi brugen af vand, kemikalier og energi.

TENCEL™ Lyocell
TENCEL™ Lyocell fibre er lavet af en træmasse af træ fra certificerede skove. Materialet bliver fremstillet i et lukket kredsløb, hvor vandet og opløsningsmidlet genbruges gentagne gange. Når det er bearbejdet til tøj, har materialet en åndbar og kølende effekt, som er skønsom for huden.

LENZING™ ECOVORO™ Viskose
Materialet laves ved at bruge nye trækilder afledt af LENZING™ ECOVORO™. Viskosefibrene er certificeret med EU-miljømærket. Hvis man sammenligner med konventionel viskose, sænker det CO2-emissioner og vandforbruget med 50 procent.

Cradle to Cradle™ og FSC-certificeret

Alt træinteriør, papir og emballage, som vi bruger, er enten FSC-certificeret eller lavet af genbrugskilder. Når vi printer POS- og salgsmaterialer, er det med Cradle to Cradle™-certificerede printfarver, som er fri for skadelige kemikalier og tungmetaller.

Hovedkontoret

Hos Minimum stræber vi efter at opretholde en holistisk tilgang til bæredygtighed med ansvarlige handlinger på flere parametre. Dette gør sig gældende for, hvordan vi designer vores tøj, men også måden hvorpå vi driver vores kontorer og showrooms. Vores hovedkontor er drevet af vindenergi, og vi udvikler konstant vores affaldssortering samt genbrugsprocesser i hele værdikæden. Derudover har vi et løfte om aldrig at ødelægge eller brænde usolgte produkter.

  • Ansvarlighed

  • Politikker

  • Produktpleje