googleads
vi leverer kun til de lande som er nævnt herunder:
når kaffe bliver et håndværk
la cabra | aarhus
x


når kaffe bliver et håndværk

der findes ikke noget som en god kop kaffe. spørger du os, finder du aarhus' bedste kaffe på la cabra - en café med passion for at give kunderne den bedste kaffeoplevelse. vi har været forbi caféen til en snak, med grundlægger esben piper og partner i virksomheden benjamin evar, om hvorfor kaffe er meget mere end bare en lille sort bønne.

 
du mærker dét med det samme: duften af friskkværnede bønner, synet af de stilrene linjer og følelsen af, at her er nogle, som virkelig sætter en dyd i at brygge en god kop kaffe. i latinerkvarterets charmerende gader, finder du la cabra - en lille café der bugner af autenticitet, så snart du træder ind. for ejerne handler det om at skabe noget unikt ved selv at være en del af processen, fra de nysåede frø til den karakteristiske bryg. "vi rejser 6-7 gange om året, og kommer helt ud til der, hvor kaffen bliver sået. for os er det vigtigt, at få en hands on feeling, så vi ikke kun forstår vores producenter og teknikken bag kaffe, men også selv kender til hele processen og sjælen bag", fortæller esben. 
råvarer i højsædet

 
de årlige rejser er en vigtig del af arbejdet, hvor der bruges meget tid på at finde de helt rigtige råvarer. "vi er meget opmærksomme på kvalitet, og vi ser hele tiden på, hvordan vi kan forbedre det vi allerede har. det er netop derfor, vi rejser ud, for at sikre os de bedste forhold til vores kaffe", forklarer benjamin.

det er ikke kun bønnerne, som bliver nøje udvalgt. "vandet er centralt i en god kop kaffe, det har en stor indflydelse på smagen. derfor må vi også have det helt rigtige vand, som ikke indeholder for mange mineraler. det samme gør sig gældende for, hvordan vi rister vores kaffe - man vil hverken have grønne- eller overristede bønner", fortæller han.

råvarer og behandling hænger uløseligt sammen hos la cabra: "du kan have den bedste ristemaskine, men hvis råvarerne ikke er i orden, vil det være svært at få et godt resultat", fortæller benjamin. 
den gode kop kaffe

 
råvarerne og bryggeprocessen er ikke det eneste, der har indflydelse på kaffen - ifølge benjamin er der også andre faktorer, som spiller ind: "der er en større historie bag en god kop kaffe - en kop hvor man kender bønnernes oprindelse, hvor man nærmest kan smage ærligheden".

blandt drengene er der stor enighed om, hvad en god kop kaffe indebærer. "kaffe kan ses som en kombination mellem landbrug, jord og det frugtbare samtidigt med, at det spiller en kulturel rolle. kaffe bringer mennesker sammen, det er mødet mellem kultur og natur", forklarer esben. 
et afbræk fra hverdagens jag

 
"cafeer er altid blevet set som et samlingspunkt for os mennesker. man har ofte et formål når man tager på café, og det er noget alle kan gøre", forklarer benjamin. caféen er et vigtigt rum, der kan give folk lov til at sætte hverdagens rutiner på pause. derfor spiller indretningen og identiteten en vigtig rolle for drengene. la cabras gennemførte identitet viser sig tydeligt, både i indretning, æskedesign og logo - et sammenspil som vi hos minimum beundrer.

 
 

det er vigtigt for os,
at man føler sig hjemme i butikken,
og har lyst til at være her 
” 


 
man mærker tydeligt, at intet er tilfældigt. "de forskellige inventarer er håndplukket gennem vores venner, bekendte og agenter. mange af de ting, som er i butikken, har en bagvedliggende historie", forklarer esben. personlige minder og oplevelser spiller en vigtig rolle i det simple og stilrene udtryk, man bliver mødt af når man træder ind i butikken.

selv navnet la cabra har en historie bag sig: "jeg var så fascineret af picassos værker omkring geden, at jeg fik en ven til at tegne et lignende billede til mig. derfor er det blevet historien bag virksomhedens navn i dag", fortæller esben.   drengenes store kærlighed for den lille kaffebønne og æstetiske sans er årsag til, hvorfor vi hos minimum synes, at la cabra serverer aarhus' bedste kop kaffe. bor du i aarhus eller kommer du forbi byen, anbefaler vi, at du tager turen ned i gennem latinerkvarterets brostensbelagte gader til en unik kaffe oplevelse.