googleads
vi leverer kun til de lande som er nævnt herunder:
frédéric forest
byen ved vandet
Artboard 40
din kurv er tom
x


frédéric forest: byen ved vandet


den franske kunstner frédéric forest begyndte at tegne kunstværker før han kunne skrive sit eget navn. frédérics, nu berømte, minimalistiske tegninger er udelukkende udført med tynde sorte streger akkurat nok til at forestille sig motivet. med sine subtile linjer skildrer han det industrielle miljø, arkitekturen og interaktionen ved aarhus havn i et eksklusivt samarbejde med minimum.

efter at have udforsket de maritime elementer omkring minimums hjemsted på i havnen i aarhus blev frédéric forest inspireret til at tegne en grafisk historie. tegningerne skildrer det mangfoldige liv og de forskellige aktiviteter, der finder sted ved kysten og havnen i aarhus—byen ved vandet.

hvad var dit første blik på aarhus?

jeg blev født i annecy ved foden af en sø omgivet af de høje alper. vinter, skiløb og vandet betyder alt for mig der. mit første blik på aarhus tog mig straks tilbage til minderne om søens bredder, morgenbadninger efter lange cykelture, roning i efteråret på det stille vand kun ledsaget af svanerne, dykning til langt ud på natten, mine venner og min familie der slutter sig til for at holde picnic i skjulte kroge ved søen, at læse på stranden og lave ingenting på en badebro hele dagen. tegningerne illustrerer forholdet til vandet, uanset hvor det er, og de øjeblikke, vi holder af og værner om. et forhold, der kombinerer det sociale og personlige, det industrielle og det følelsesmæssige.
 

 

er der en historie bag kompositionen af tegningerne?

kompositionen er baseret på en ensartet, flydende og subtil måde at tegne historien på. broen repræsenterer udgangspunktet og begyndelsen på forholdet mellem mennesker og vandet. for mig tjener broen flere formål med underliggende symbolikker. det er en fastgørelse for en båd og en balkon på vandet, hvor du kan solbade eller læse. der er ingen stige til at klatre op eller ned. vi er tvunget til at hoppe i for at kunne bade og svømme.

det industrielle bassin repræsenterer, hvordan vand er en kilde til både liv og arbejde, samtidig med at det fungerer som en strøm for transport. det arkitektoniske element viser, hvordan byen og dens anerkendte arkitektur forholder sig til vandet, dets linjer og skæve bølger.

og endeligt, symboliserer badebassinet på havnen en tilbagevenden til den simple glæde ved at samles omkring vandet og blive beroliget af det.

 

 

 

 

  
frédéric forest portrætteret af clementine giaconia.


frédéric forest - biografi:

født og opvokset i annecy, kendt som "perlen af de franske alper".

en tidlig passion for at tegne førte frédéric til paris for at studere design og videre rundt i europa, hvor han arbejdede for en række luksusbrands før han vendte tilbage til det parisiske liv. her startede han sit eget designstudie forest & giaconia med interiør og produktdesigner clémentine giaconia.

han har et kultlignende følgeskab, der strækker sig over hele kloden; 170k følgere (and counting) som @fredericforest på instagram og over 2.500 mennesker har tatoveret hans design på deres kroppe.

frédéric dedikerer nu sin tid til sin passion, at tegne, i sit parisiske studie i 6. arrondissement og har været repræsenteret af cūra siden 2018