googleads
vi leverer kun til de lande som er nævnt herunder:
festivalsæsonen er skudt i gang
sommerens højdepunkt
destoriessøg
din profil
kurv  0
din kurv er tom
x

festivalsæsonen er skudt i gang - sommerens højdepunkt

sommeren er over os, festivalsæsonen er skudt i gang, og vi er mere end klar til at opleve den festlige stemning og gode energi, der opstår på festivalerne i aarhus. vi går tæt på to - spot festival og aarhus volume og for at finde ud af, hvad de tilbyder, har vi interviewet kunstneren, eye win hoe, og festivalgæsten, sofie terkelsen.

 

spot festival - den musikalske scenes nyeste, nordiske tendenser

den årlige spot festival er mere end tyve år gammel og tiltrækker hvert år flere tusinde gæster. festivalen, der varer tre dage, udspiller sig rundt omkring i aarhus på et bredt udsnit af byens spillesteder og kulturelle lokationer - eksempelvis kan du opleve spot i dokk1, musikhuset aarhus og på godsbanen. desuden dannede minimums hovedkontor i år rammer for en koncert som en del af spot festival. kunstnerne er upcoming talenter fra både ind- og udland, der viser de nyeste trends indenfor dansk og nordisk musik i forskellige genrer, men også mere etablerede musikere optræder til festivalen.

 

 

 

eye win hoe

sangeren eye win hoe er en af de kunstnere, der optrådte til spot på godsbanden i et samarbejde mellem spot og aarhus volume. vi fangede manden bag, den 27-årige eksil-thybo, simon axelsen, til et interview omkring musik, festival og hans forhold til aarhus.

 

 

hvordan var det at optræde til spot festival?

”oplevelsen af at spille på spot festival var noget helt særligt, og nok det største jeg har prøvet musikalsk. spot festival er for mig en helt særlig størrelse, og jeg er vild med, hvordan den får hele byen til at summe, i de dage festivalen varer. dels af gæster, som kommer langvejs fra, men også fordi, alle spillesteder får en bid af kagen. der er musik og liv alle steder, man kigger hen og konceptet med mindre koncerter, hvor folk viser, hvad de kan er virkelig fedt, og jeg elsker det. så at få muligheden for at stå til spot og spille de numre, jeg har skrevet for mig selv er noget helt, helt særligt; føle, hvordan jeg fra første akkord trækker folk ind i en verden, jeg har skabt, få dem til at hygge sig, “trampe” med fødderne mod jorden, nikke anerkendende og klappe højt efter sangene var så fed en fornemmelse. helt sikkert noget jeg aldrig vil glemme”.


 

 

har du nogle ritualer, inden du skal på scenen?

”som en anden cirkushest, så elsker jeg alt omkring koncerter og festivaler. står jeg selv på plakaten, så elsker jeg at komme i god tid for at se hele scenen og området an. lade nogle billeder sætte gang i, hvordan vi vil gøre forskellige ting i løbet af koncerten og stille os på scenen. jeg bliver ret nervøs indtil en times tid før koncerten, så det at jeg har set stedet an, giver mig en form for tryghed. er der musik, før jeg selv spiller, så er det rart at lytte lidt til det. men når jeg skal på scenen, så kobler jeg ligesom hjernen fra og er der i øjeblikket. det er ret væsentligt, at man forstår at smide de tanker, man har gjort sig inden, lader musikken gøre arbejdet, følger med strømmen og mærker at man er dér i øjeblikket sammen med sit publikum”.
 

 

hvad er dit forhold til aarhus?

”jeg føler mig utrolig meget hjemme her i aarhus og går gerne meget lange ture; igennem gågaden, hvor jeg mærker byens leben og ud langs tangkrogen, hvor jeg mærker havets kræfter, mens jeg ser bølgerne bryde og vinden ruske i håret. igennem den fantastiske mindepark, som altid står flot og grønt, langs alleerne ind mod byen, ringgadebroen, som giver udsigt til togenes spor, der slanger sig væk fra byens centrum. det er alle elementer af byen, vores by, som igennem hele året har en masse spændende historier at fortælle. når jeg i sommermånederne går ture på frederiksbjerg, så får jeg altid en sydeuropæisk vibe med lugten, lydene og varmen, som straks kan sende mig på en sydlig rejse. på de her ture får jeg så mange sanseindtryk og tanker, hvilket virkelig kan skabe en masse ideer og historier i mit hoved, som jeg kan bruge i min sangskrivning. udover det er der selvfølgelig de reelle musikkulturelle tilbud, som aarhus har; for eksempel spot festival, northside, festugen, diverse upcoming festivaler og byens anerkendte spillesteder blot for at nævne nogle få, som alle hjælper til et musikmiljø fyldt med diversitet. dyrker man bare nogle af dem, vil man opleve, hvor meget aarhus har at tilbyde”.

 

aarhus volume - tolv timers kulturel gadefest

ét af de nye skud på festivalstammen er aarhus volume. gadefesten samler hele byen til en tolvtimers gadefest i aarhus centrum i området mellem godsbanen og scandinavian congress center. den endags gadefest er gratis for alle og tilbyder et væld af oplevelser og aktiviteter. foruden musik er sport, kunst og mad også en del af festivalen, og det skaber et fantastisk miljø for både børn og voksne. som besøgende har du mulighed for at gå på opdagelse i kunstens verden og blive del af spændende installationer eller se graffitikunstnere udfolde sig. du kan tage skateboardet med dig og bruge ramperne eller tilmelde dig og dine venner til en street basket turnering og konkurrere mod resten af aarhus. også maden er en stor del af aarhus volume; der er forskellige streetfoodboder med mad fra alle verdenshjørner, så der er rig mulighed for at spise sig igennem gadefesten. vigtigst af alt er dog musikken; på de fire forskellige scener optræder både etablerede og upcoming kunstnere fra ind- og udland og udfordrer øregangen med musik i mange genrer - alt fra hiphop og pop til elektro og rock.
 

 

sofie terkelsen

den udendørs gadefest tiltrækker et bredt publikum, og én af dem er aarhusianeren sofie terkelsen. vi tog en snak med hende og spurgte ind til hendes festivalvaner, forhold til aarhus og ikke mindst mode.
 

 

hvad er det vigtigste for en festival?

”at selskabet er godt. jeg var til aarhus volume med mine bedste venner, og humøret var i top. derudover er en festival det perfekte sted at nyde sommeren og møde nye mennesker; det sociale betyder meget for mig, og selvfølgelig er musikken også rigtig vigtig. vi tog til aarhus volume, fordi det er åbent for alle, og det er nemt at møde nogen, man kender. den ligger inde i byen og er derfor let tilgængelig. på den måde kunne vi starte med at grille derhjemme og så smutte derud, da de fede kunstnere kom på. man kan gå til og fra den, og så er den jo gratis”.
 

 

hvad er dit forhold til aarhus?

”jeg har boet her i to år og er vild med det. aarhus er unik, da det er en multikulturel storby, men på samme tid så lille, at man altid løber ind i venner og bekendte uanset, hvor man er. selvom byen føles lille, er den stor nok til at hoste en masse spændende events, der gør, at man aldrig keder sig”.
 

 

har du et favorit festivalook?

”jeg tager altid på festival i sneakers, shorts, en top og sunnies - når vejret tillader det. en ting, som gør oufittet perfekt er min gamle, vintage cowboyjakke, som har været med mig på både roskilde, smukfest, jelling, northside og selvfølgelig aarhus volume. for mig er det vigtigste, at det skal være comfy; man skal ikke hele tiden gå og hive ned eller op i noget, men man skal kunne bevæge sig og have det behageligt. tøjet skal stadig være chic og flot, men det vigtigste er, at jeg kan jeg danse tosset til koncerterne, som pigerne og jeg plejer at gøre”.
 

 

hvor finder du inspiration til dit look?

”jeg finder det meste af min inspiration gennem instagram fra en masse seje danske piger. ellers er festivaler og andre fede begivenheder også en god mulighed for mig til at finde nye idéer til outfits. jeg kigger især efter skøre farvesammensætninger, fede detaljer, store ærmer og cool mønstre. ellers er jeg vild med fine detaljer og at lege med sammensætning og teksturer. min egen stil er meget blandet; den ene dag er den unisex - næsten maskulin, og den næste dag ret feminin. generelt er den ret enkel og fremfor alt behagelig og lige for tiden øver jeg mig på at være mere modig i forhold til at vælge farver”.

 

find det perfekte festival outfit her

festival outfits til kvinder >>

festival outfits til mænd >>

 

foto: johan adrian buus, allan høgholm
video: billedstøj, janetta calalb

festivalsæsonen er skudt i gang
moves spring kollektion 2018
ny kollektion - ny retning
/ instagram @minimum_fashion