googleads
vi leverer kun til de lande som er nævnt herunder:
det gode liv i klitmøller
aw18 outerwear
x

 

det gode liv i klitmøller


vi tog til thy og det nordvestlige danmark for at høre mere om livet i den flotte, men barske natur.

 
i august lancerede vi aw18 kampagnen portrait | landscape, som blandt andet er inspireret af billedformatet ’landskab’, hvorfor thy, der har noget af det mest imponerende natur i danmark, danner baggrund for denne. på en lille spids af thys kystlinje finder man klitmøller. vi tog hertil for at dykke ned i, hvordan livet med naturen på så tæt hold leves. i klitmøller fandt vi benjamin nissen og kirstine korsgaard, der gennem deres arbejde som surf instruktører og indbyggere i byen netop lever i, for og med naturen hver dag.


 
kirstine har her wexa og corintha på.
 

klitmøller er et tidligere fiskerleje, der med tiden har udviklet sig til at være et surferparadis. trods byens beskedne størrelse på 968 indbyggere, er den lille plet mod nord ikke gået ubemærket hen på verdenskortet. folk fra hele verden tager i dag rejsen til, hvad der nu er blevet døbt ”cold hawaii” for at opleve den storslåede natur og selv prøve kræfter med bølgerne, der tager pusten fra de mest rutinerede surfere. men for at få lov til at slå sine folder i havet, må man have tålmodighed og vente på dét øjeblik, hvor vand- og vejrforhold kombineres i en perfekt symfoni, som får de gode bølger til at rejse sig. og der findes måske ikke et bedre ord til at beskrive klitmøller og byens indbyggere end netop ”tålmodighed” – til hinanden, til hverdagen og til naturen, for når man er bundet sammen af kærligheden til og behovet for et naturelement som havet, er der ingen vej udenom.
 
 

alle hjælper alle, og man
skal nok nå det hele
” 

 

kirstine beskriver, hvordan hun forleden vågnede spændt på bagsædet af en bil klokken 4 i agger for at begive sig ud på vandet. et rygte havde spredt sig dagen forinden i klitmøller om, at der skulle være gode bølger i den lille kystby, der ligger lidt sydligt for klitmøller. kirstine og hendes venner havde derfor besluttet sig for at tage turen derned aftenen forinden og vente natten over i bilen, så de kunne nå at komme ud på vandet på det helt rigtige tidspunkt.


 
ude på heden i litka og belinde
 

kirstine er 19 år gammel og har boet i klitmøller hele sit liv. når man spørger, om hun nogensinde kunne finde på at flytte derfra, smiler hun og siger ”nej” og tilføjer derefter, at hun aldrig ville kunne leve uden den natur, der har omgivet hende altid. naturen har en beroligende effekt på hende – og på byen.
”det der er så fascinerende ved klitmøller, er, at der er en helt anden mentalitet, end man møder andre steder. tit oplever jeg, hvordan folk i større byer har skyklapperne nede og er meget fokuseret på det, de skal nå. hvor man i klitmøller har sådan en kæmpe gæstfrihed. alle hjælper alle, og man skal nok nå det hele.”
 
 

jeg er blevet tændt af det der med
at bo i et lokalsamfund, hvor man
kender dem, man møder
” 
 


gæstfriheden og nærværet er noget benjamin også værdsætter. benjamin er 20 år og flyttede til klitmøller for to år siden. ligesom kirstine kunne benjamin heller ikke forestille sig at bo andre steder: ”jeg er blevet tændt af det der med at bo i et lokalsamfund, hvor man kender dem, man møder, og man hilser altid på hinanden. alle er tætte – eller det føles sådan, for selv dem man ikke kender super godt, har man et fælles mål med og en fælles idé om, hvordan livet er, og hvordan det skal leves.” benjamin uddyber, at surferkulturen, der i høj grad er til stede i klitmøller, handler om mere end blot det at have en fælles interesse for sportsgrenen. det er en livsstil, hvor man er fælles om de værdier, kulturen værner om, såsom at passe på miljøet.

 
 
benjamin er her i rauma og wexford 3.0.


for benjamin og kirstine, der lever side om side med naturen hver dag, spiller vind og vejr en stor rolle – ikke kun for de bølger, de boltrer sig i, men også i forhold til deres beklædning. godt og varmt overtøj er essentielt i en garderobe, der skal kunne stå imod den barske natur. ligesom benjamin og kirstine, der dagligt inspireres af naturen, tager minimums aw18 kollektion ligeledes udgangspunkt i denne.
 

shop aw18 outerwear dame og herre.