googleads
vi leverer kun til de lande som er nævnt herunder:
båret af blæsten
Artboard 40
din kurv er tom
x


båret af blæsten


når forandringens vinde blæser, bygger nogen mure. andre bygger vindmøller. og når de danske vinde blæser ustoppeligt, fordi, lad os være ærlige, sådan er klimaet på disse kanter, finder nogen deres kitesurfing udstyr frem, og får det bedste ud af det.

nogen dage regner det. andre skinner solen. men en ting er sikkert i danmark: det blæser altid et sted. folk i byerne møder vinden når de cykler. og hvis det irriterer dem, så dem om det. for det mange landkrabber ikke forstår er, at vinden også er en uudtømmelig kilde til sjov for dem der kan lide at tilbringe tid, ved og på havet.

en der har forstået dette er marie gotthardsen. med base i odense er marie aldrig mere end en time fra de perfekte vindforhold. på fyn, omringet af vand og skønne kyststrækninger, er der altid et sted hvor vinden blæser helt rigtigt. og marie og hendes gruppe af ligesindede bølgejægere ved præcis hvor de skal tage hen for at få det meste ud af bølgerne og blæsten, om det er i syd, øst, vest eller nordpå, hvor vi skal mødes i dag.
 

 

"”noget af det gode ved fyn er, at der er mange steder med lavt vand og masser af blæst, men næsten ingen bølger”, forklarer marie.

kun to et halv år inde i hobbyen der har overtaget hendes liv, har hun allerede tilegnet sig en imponerende viden om vejr, vand, vind, udstyr og stil. så sent som sidste weekend lærte hun et nyt trick. hun forklarer, at det kaldes en double back roll.

hun er stolt, naturligvis.
 

 

vi mødte marie på den nordligste spids af fyn, lige i midten af danmark. turen derop tager dig igennem små landsbyer og forbi billedskønne marker og natur, indtil den asfalterede vej ender ved fyns hoved, et stort, vildt naturreservat. til den ene side er der små pudsige hytter, til den anden en mikroskopisk havn og lige midt i det hele står en smilende marie gotthardsen og er helt hjemme ved havet.

”jeg fik en interesse for kitesurfing, da jeg mødte min kæreste, som er en dygtig lokal surfer. han introducerede mig til kitesurfing, og endnu mere til idéen om at rejse med sin sport. det åbnede en helt ny verden for mig.”
 

 

siden da har 25 årige marie rejst til eksotiske steder som bali, den dominikanske republik og latinamerika med hendes bræt, sejl og hendes kæreste. men fyn er det sted hun kalder hjem, og hvor hun trives i et miljø af kitesurfere der er ligeså tossede med vind som hun selv.

hun kender alle de små bugte og fjorde langs øens kystlinje, og holder sig opdateret på ’slack’ og messenger om hvor de bedste vindforhold er på dagen. For hvorfor rejse til den anden side af kloden, når du kan surfe i din baghave?

”vi er et meget tæt samfund af surfere på fyn, og vi surfer stort set hver dag. næsten alt vi gør bunder i surfing. vi hjælper hinanden, og vi støtter hinanden, jubler når nogen lander et nyt trick, og sådan nogle ting”, forklarer hun.

”der er noget helt særligt ved at dele en termokop med kaffe, mens man får varmen i bilen efter en lang blæsende dag på vandet. man bliver forbundet med et helt nyt niveau. det føles helt naturligt at vores fælles kærlighed til vores sport fylder vores liv ud”, forklarer marie fra bagenden af bilen, mens hun kigger udover havet.
 

 

marie arbejder som projektleder ved et digitalt bureau i odense, hvor de naturligvis kender alt til hendes passion for kitesurfing.

”mit arbejder giver mig en masse fleksibilitet, så de fleste dage arbejder jeg fra 9 til 15 og sætter så kursen direkte mod kysten. om sommeren er det let at få tid på havet på grund af de lange dage, men om sommeren kan det være svært at komme ud i hverdagene, når solen går så tidligt ned. men så tager vi bare ud i weekenden, og får det meste ud af det dagslys vi har”, hun smiler.
 

 

siden hun var barn og stod på ski og kørte mountainbike med sin far, har marie altid været glad for fysisk aktivitet, og adrenalinruset der følger med ekstremsport. inden hun begyndte at kitesurfe, var hun elitegymnast, men fik til sidst nok af den utrolig konkurrenceprægede indstilling. hendes nyfundne kærlighed til kitesurfing, stranden og havet handler mest af alt om fællesskabet og de delte oplevelser.

”min kæreste og jeg tilbragte sommeren på den jyske vestkyst, hvor der er større bølger. når vinden stilnede af tog vi på små ture til skagen og andre mindre byer. vi sluttede turen af på samsø, hvor vi bare koblede helt af”, runder hun af. ”der er så mange spændende eventyr i det her land, der bare venter lige rundt om hjørnet. du skal bare vide hvor, og hvordan du skal lede efter dem.”

med et liv med indhold, venskab og generel glæde, virker det til at marie har regnet den ud. hun er meget ligetil og afslappet af natur, og bare glad for at være nær havet. det kræver ikke meget for hende at få det bedste ud af dagen. hver dag. alt hun har brug for er havet, vinden, og hendes sejl til at bære hende. sikke et liv.